Popularni postovi

Bračne prevare i magija

Nekada je to ovako bilo,ili bar tako nekako.
Blaži oblik liječenja nevjerstava je vrlo popularni obred sa tek rođenim mačićima. Obično supruga okupa mačiće koji još nisu progledali i tu vodu podmetne mužu da popije. Kažu da on nakon toga postaje sliep kod očiju za sve druge žene. 
Prevareni supružnik, pak, služi se jajetom kukavice. Kada ga bušenjem iglicom na vrhu isprazni, u šuplju ljusku stavi dlačice oba supružnika isječene ispod pazuha.
 Rupica na jajetu se zalije voskom i u gluho doba noći ono se odnese u neki skroviti dio stana ili se sakrije u šupljinu na zidu kuće. 

Kada bračni par zajednički želi da se zaštiti od iskušenja nevjerstva treba da pođe u potragu za rijetkim puževima blizancima (koji nose dvije slijepljene kućice) i za slijepim mišem. Vrhove njegovih krila treba odsjeći, staviti ih u šupljine puževih kućica i zaliti ih voskom.

Na vrhu kućica, zagrijanom iglom, treba probušiti dvije rupice i provući lančić da bi se hamajlija nosila oko vrata. Muškarci hamajliju pripremaju tako što vrh desnog krila stavljaju u lijevu kućicu puža blizanca, a žene obrnuto.

Prevare bračne će prestati ili ih neće biti .




TAGS:prevara,prevareni muž,žena prevarena,varanje,magija,kako lilječiti nevjerstvo,liječenje nevjerstva,prevara,slijepi miš,puž,brak,

No comments: