Popularni postovi

Bajalica za epilepsiju

Stres za stresom iz dana u dan....iako mlada u najljepšim godinama 16 - 17 , kad svi razmišljaju o simpatijama  izlascima ,ja se povlačim u sebe.Nešto se desi  ,niko, a ni ja ne znam šta.Dobijem napad koji je teško opisati riječima.
Nešto poput histeričnog plaća ,od kojeg se sve koći.U stvarnosti si svega svjestan al ne možeš ništa da učiniš,i da to promijeniš.Slušam glasove roditelja i ostalih kako panično hoće da mi pomognu ,ne znaju kako.
Čujem i one koji govore da sam luda i tako nešto jer mi se to dešava već nekoliko puta. Bilo je  u razmacima po mjesec dva ,pa sve češće .Idem od doktora do doktora ispitivanja razna.kljukaju me opasnim tabletama ,ali ništa ne pomaže. 
Vidim kako me počinju drugarice izbjegavati ,jer se boje šta ako mi se to desi dok sam s njima.A niko ne zna koliko je meni teško,sve to da prebrodim .


Kad sve prođe ,i postanem prisebna na neki način,uh to ti je kao da te tramvaj pregazio a ostao si živ.Bez trunke snage i volje i za bilo šta.Sve oko tebe ima drugu dimenziju,sve je nevažno i blijedo......
Hvala Bogu život me odnese daleko od svega što me do tada okruživalo.U zagrljaj čovjeka koji me voli i kojem ništa nije smetalo.Sudbina je tako htjela da ga na trenutak odvoji od mene i da ja od ponovnog stresa doživim napad.
Gazdarica kod koje smo živjeli pomogla mi je da ostanem ne ozlijeđena.Kad sam došla sebi, sjedila je pokraj mene i rekla mi: "Ćero moja, nemoj se sikirati, više nikad nećeš dobiti napad ,ja ću te izliječiti bajalicom i lijekom".Pomislila sam ,to su priče za malu djecu.......
Prođe neko vrijeme baba nešto odbaja i ništa mi ne reče.Tek sutra dan sve mi ispriča i to mi ponovi još dva puta.Još mi reče da je i njen sin imao napade epilepsije i da ga je izliječila.
Evo, hvala Bogu ,već dvadeset godina ja nemam tih problema.
Ovo je bila istinita priča jedne gospođe koja od onog dana normalno živi a ona baba joj je često u mislima.


tags:epilepsija,lijek,

14 comments:

Anonymous said...

Prošlo je sedam dana od uzimanja lijeka za epilepsiju. Moj sin je u boljem stanju, što se tiče napada. Onako, matematički, za 50 % su mu se smanjili ispadi. Npr. Ako ih je imao 50, sada ih ima oko 20 dnevno. Znam da ne može odjednom, ali i ovo je kako je bilo dobro. Bitno je da mu je bolje, a i da se stanje od ranije ne vrati. Za sve je potrebno vrijeme i strpljenje, a mi ga imamo, jer moramo za dijete. Vjerujem, dat će Bog, da bude još bolje stanje, pa da se počnu stvari jedna po jedna popravljati. Zaista su narodni recepti neprikosnoveni. Sve sto je u prirodi, najviše pomaže,Jako smo vam zahvalni za savjete i ovu djelotvornu bajalicu.Nadam se da ćemo se uskoro i vidjeti.

Anonymous said...

hvala vam.evo 21 dan poslije bajalice nisam imala napad a imala sam ih barem jednom sedmično i gubila sam svijest.nadam se da će se opet vidjeti mjesec.

Anonymous said...

Kako mogu doći do leka, jer može kontakt telefon,

Anonymous said...

Kako Vas mogu kontaktirati

narodno vjerovanje izumire said...

omangogle@gmail.com

Anonymous said...

ovim putem pozdravljam tetu ,osjećam se fantastično,tvoja Barbi

Anonymous said...

Molim Vas za kontakt

Travarikus said...

Poruke pristigle ovih dana:-Uradili smo bajalicu i on je već primijetio promjene,bolje se osjeća,razgovara veselo,dobro spava i miran je u snu...
-Mnogo je bolje srdačan pozdrav svakako vas nećemo zaboraviti,
-Puno je bolje,hvala tebi i Gospodu,
- ...S božijom pomoći ide na bolje,
-Vidi se da je ona mnogo bolje,veselija i ima više energije....
- ...Dat će bog da ostane dobro ako je tako suđeno.
- Hvala bogu ne pijem više ni besandin dobro sam i još mi se malo vrti u glavi...

Anonymous said...

Moje sin je sada zdrav ,tako pokazuje snimak glave,doktor kaže na snimku nema nikakvih tragova bolesti.ipak će ponoviti snimak nakon čega će smanjiti terapiju.Svi smo uzbuđeni a sin plače od radosti.

Unknown said...

Kako doci do kontakta?

Unknown said...

Interesuje me kako mogu da stupiti u kontakt sa ljudima koji otkljanjaju epi napade treba mi za sima koju I'ma jedanest meseci unapred hvala

Anonymous said...

Moje dete ima identičnu priču samo što je još uvek tinejdžerka kako da dodjem do leka

Travarikus said...

Javite se na mail:omangogle@gmail.com

Bosanske piramide said...

Objavljen je gmail za info 2x u komentarima,pozdrav