Popularni postovi

Šejtanska posla

Izgleda da više nema vještica,vampira,zmajeva,ali šta onda ima?Šejtana zasigurno ima.
Dokazano je više puta,a ima i istinitih priča o tome.U neku osobu uđe, koja mu je prihvatljiva,koja je slaba psihički,ili koja se kreće po prljavim površinama,smeću,u blizini otpada,ili prelazi često preko otpadaka od hrane,ili gdje je neko vršio malu nuždu.To je kod muslimana veoma poznato i zabranjeno.
Također u prvi mrak(akšam) raditi nešto oko kuće,cijepati drva,nositi drva ili bilo šta oko toga,kao i čistiti metlom oko kuće,nema ništa gore.
Bilo šta raditi u to vrijeme,šajtanima godi.Ima jedna priča koja je bila ne tako davno,možda prije 5 godina ili tako nekako(zna se tačan datum),gdje je iz jednog čovjeka izlazilo preko deset raznih glasova.Jedan hodža je istjeravao šejtane iz  tog čovjeka,prizor je strašan,ali i istinit.Dvije kamere su sve snimile.Za ovo ima dosta svjedoka jednog sela u općini Visoko ,udaljenog  od Sarajeva nepunih 30 km.
Ko je gledao ovaj film,rijetko da će opet posegnuti da ga gleda.Neki su gledali samo početak,nisu mogli dalje. Mislio sam da film ovdje postavim,ali zbog onih mlađih i onih kojima bi pozlilo ,film neće biti objavljen.
Ipak,u ovoj općini mnogo je onih koji imaju taj film na CD-eu ,ali nerado pričaju ,o tome šta su tamo vidjeli.Igrom slučaja imao sam priliku ,u to vrijeme,razgovarati s nekim ljudima koji su tog čovjeka vidjeli prije istjerivanja šejtana iz njega.

Ljudi su bili blijedi,nisu za razgovor bilo koje vrste,jedan od njih je rekao "ko hoće neka ode do kuće tog čovjeka ,ja mu dajem 100 KM,samo da tamo prođe i vrati se".Niko od prisutnih nije posegnuo da zaradi taj novac..Sigurno vam se desilo bar jednom u životu da kažete "Ima Boga",nešto se desilo vama ili nekom vama poznatom,pa ste to rekli.Negdje sam pročitao  piše"Bolje je vjerovati ,već provjeravati".

Ali onima koji ne vjeruju, trebalo bi ubaciti kojeg šejtana i odmah bi drugačije mislili.Pozdrav svima,a ova priča ima i nastavak.

tags:šejtanska posla,istinit film,

No comments: