Popularni postovi

Priča o sudbini-djevojka

Sudbina:Čovjek je imao kćerku i htio je da mu bude kćerka onako kako on hoće,da je on vaspitava i da je lijepo uda.
Naišao je neki čovjek koji je  znao malo o budućnosti.Znao je šta smjera otac s kćerkom.Rekao mu je da je sudbina njegove kćerke da se sedam puta udaje.
Onda je čovjek kćerku zatvorio u kuću i nije joj dao izlaziti,zabavljati se sa mušakrcima i td.A sve kako bi izbjegao ono što je nepoznati rekao.Htio je da upravlja nečijom sudbinom.
Djevojka je ubrzo od tuge i  umrla.Kada su je  ukopavali u groblju,zemlja se sama otkopavala,i nisu je mogli zakopati.
Mještani su se čudili i tražili su onog čovjeka koji je to rekao ili nekog starijeg čovjeka koji bi mogao znati o takvim čudima nešto.
Kada su našli starca  koji se razumije u to,otac umrle kćerke je ispričao sve kako je bilo.
Starac je rekao da nađe sedam momaka koji će preči preko njenog groba/mezara,i onda će je moći normalno ukopati.Kada su sve obavili ,normalno su je ukopali.
Znači da  je njena sudbina  bila da se uda sedam puta ,ali je njen otac to spriječio i to je nju ubilo,ali ono što joj je suđeno, moralo je biti.


tags:sudbina,priča,čuda,istinite priče,

1 comment:

Unknown said...

Žalosni je to ako ljudi koji vjeruju u Boga , vjeruju više sudbini i vračarstvima, nego Bogu. Ako prepustimo svoju sudbinu i pouzdamo se u Allaha nije li on svemogući Bog koji može od nas ukloniti sve zle uroke , sva zla sudbine . Nije li On gospodar vremena , prostora i svega našega življenja. Hoćemo li se dakle prepustiti Bajnju urocima i dati nad sobom vlast silama prirode ili ćemo priznati svemogućeg Allaha za svoga Boga , njega koji sve može mijenjati po svojoj volji, moliti da nam bude gospodar.